Restaurace U TŘÍ JABLONÍ - Sadová 46, 746 01 Opava
Tel.: 605 327 571, E-mail: utrijabloni@seznam.cz

nekuřácká restaurace

NEKUŘÁCKÁ
RESTAURACE

facebook fan page

 

 


KURZY VAŘENÍ S JANOU

na měsíc únor až duben 2017

 

STAŇ SE NA JEDEN DEN KUCHAŘEM RESTAURACE U TŘÍ JABLONÍ

 

Rádi jíte a ještě radši vaříte? Pokud je pro vás vaření neoddělitelnou součástí kvalitního gurmánského zážitku,

pak se staňte hvězdou kuchyně v restauraci U Tří jabloní

 

Lekce vaření jsou zážitkovou  akcí  pro maximálně 4 účastníky vzhledem k velikosti kuchyněJ. V kuchyni je vždy profesionální kuchař, tedy šéfkuchařka Jana, obsluha a někdo z týmu restaurace U Tří jabloní, který umývá nádobí a je Vám  k dispozici. Na začátku si představíme připravované menu a šéfkuchařka Vás seznámí s postupem přípravy.

 

Postupně připravíme všechny chody (nejčastěji tři), které pak všichni společně s Vašimi přáteli ochutnáte formou pozdního brunche v restauraci. Během vaření si povídáme o surovinách, postupech přípravy, moderních profesionálních i domácích přístrojích. V průběhu večera podáváme víno, pivo a nealko nápoje. Poté necháváme večer volně doznít, někdy za doprovodu živé hudby…

 

Jako účastník kurzu si vyzkoušíte jaké to je vařit pro známé i neznámé hosty ve skutečných podmínkách restaurace, nasbíráte cenné zkušenosti a zpětnou vazbu od přátel a zákazníků restaurace.

 

KURZY máme rozdělené DO TŘÍ TÉMAT

 

  1. 1.   Kuře v hlavní roli

  2. aneb jedno kuře a desatero pokrmů

    Pojďme si ukázat jak využít celé kuře a připravit z něj hned několik skvělých pokrmů a poctivý drůbeží vývar …

     

    MENU

 

Drůbeží vývar s bylinkovými knedlíčky

Hlavní chody

Kuřecí stehno s bylinkovou máslovou nádivkou na hráškovém pyré s čerstvou mátou

Kuřecí Supreme s houbovým ragú a omáčkou Veioité, bramborový fondánt

Grilovaná křidélka na tymiánu, teplé a studené omáčky 

Co se naučíte?

  1. Jak správně v obchodě vybrat kuře

    Jak ho vykostit a naporcovat

    Co je to Supreme?

    Naučíte se jemnou a vláčnou nádivku,

    omáčku Veioité

    domácí bylinkové knedlíčky, bramborové fondánty, hráškové pyré

    teplé a studené omáčky skvěle doplňující grilované maso

    Osobní recept šéfkuchařky na marinádu na křidélka

    Cena kurzu: 1 300 Kč

    Termíny: Středa 22. 2. 2017

                  Středa 22. 3. 2017

     

    Během vaření se dozvíte o moderních trendech v gastronomii, proberete druhy koření a bylinek, tipy a nápady jak je mít stále čerstvé,  a další nezaměnitelné rady .. Vše podtrhneme krátkým povídáním o skloubení jídla s vínem ..

    Jakmile vše bude uvařeno, odhodíte zástěru, posadíme Vás ke stolu a poté se už necháte unášet atmosférou příjemné hudby, výborného jídla a vína ve společnosti přátel a rodiny. Po bujaré konverzaci a degustaci pokrmů Vás odměníme osvědčením o absolvování kurzu vaření v restauraci U Tří jabloní..

     

    2.  STEAKY

    Odhalíme pro Vás tajemství dokonalého steaku plus recepty na nejlepší omáčky a rafinované přílohy

     

    MENU

    Hovězí steak z vysokého roštěnce v kávové marinádě,

  2. bramborové pyré s celerem

    Vepřová panenka s jemnou omáčkou z barevného pepře a sušených švestek, bramborový gratin

    „Vylepšený“ Caesar salát s domácí majonézou, bylinkovými krutony, servírovaný se šťavnatým kuřecím steakem na bylinkovém másle,

  3. plněné žampióny Portobello

     

    Co se naučíte?

    Zjistíte jak správně nakupovat maso a proč je kvalita masa tak důležitá

    Naučíte se do růžova vepřovou panenku a šťavnatý kuřecí steak

    Teplotu a vychytávky na nejlepší hovězí steak (rare, medium nebo well done)

    Naučíte se používat různé druhy soli a pepře

    Naučíte se domácí bylinkové máslo, jeho uchovávání a možné varianty

    Velký počet omáček jako například zeleninovou salsu, domácí majonézu, omáčku z barevného pepře, kávovou marinádu a omáčku Bernaise

    Ukážeme si gratinování brambor  a servírování pokrmu na talíř, aby vše krásně vypadalo, neboť se jí očimaJ

     

    Cena kurzu: 1 600Kč / osoba

    Termíny:       Středa 8.3 2017

                        Středa 26. 4. 2017

     

     

    Během vaření se dozvíte o moderních trendech v gastronomii, proberete druhy koření a bylinek, tipy a nápady jak je mít stále čerstvé,  a další nezaměnitelné rady .. Vše podtrhneme krátkým povídáním o skloubení jídla s vínem ..

    Jakmile vše bude uvařeno, odhodíte zástěru, posadíme Vás ke stolu a poté se už necháte unášet atmosférou příjemné hudby, výborného jídla a vína ve společnosti přátel a rodiny. Po bujaré konverzaci a degustaci pokrmů Vás odměníme osvědčením o absolvování kurzu vaření v restauraci U Tří jabloní..

     

    3.  BURGERY

     

    Ukážeme Vám, že i burger může být velice chutné a plnohodnotné jídlo ,  a kde jinde se to naučit, než právě u nás, v restauraci U Tří jabloní, která má vyhlášené Burgery !:)

     

    MENU

    Burger CARNITAS , podávaný se zelným salátem, avokádovou majonézou, karamelizovanou cibulkou a zeleninou a jako přílohu zvolíme batátové hranolky

  4. Burger LOSOS s mandlovo  - citrónovým pestem a omáčkou aioli

    Burger Z TRHANÉHO KRŮTÍHO masa s bazalkovou majonézou, karamelizovanou cibulkou

     

    Co se naučíte?

    Získáte recept na domácí „Burger“ housky

    Naučíte se několik domácích majonéz

    Mandlovo – citrónové pesto

    Správně karamelizovat cibulku a zeleninu

    Dozvíte se jak upéct šťavnatý Burger

    Jak udělat krůtí trhaný Burger

    A zjistíte, co se skrývá pod názvem CarnitasJ

     

    Cena kurzu: 1 600 Kč/osoba

    Termíny:       Středa 5. 4. 2017

                        Středa 19. 4. 2017

     

     

    Během vaření se dozvíte o moderních trendech v gastronomii, proberete druhy koření a bylinek, tipy a nápady jak je mít stále čerstvé,  a další nezaměnitelné rady .Vše podtrhneme krátkým povídáním o skloubení jídla s vínem ..

    Jakmile vše bude uvařeno, odhodíte zástěru, posadíme Vás ke stolu a poté se už necháte unášet atmosférou příjemné hudby, výborného jídla a vína ve společnosti přátel a rodiny. Po bujaré konverzaci a degustaci pokrmů Vás odměníme osvědčením o absolvování kurzu vaření v restauraci U Tří jabloní.

     

     

     

    Smluvní a jiné podmínky

-doba trvání kurzu 4hodiny

-kurz je určen max. pro 4 osoby

- v kurzu se většinou pracuje ve dvojici

- kurz vede šéfkuchařka restaurace Jana Zezulová

CENA KURZU ZAHRNUJE:

- rady, tipy a návody v podobě originální kuchařky

-suroviny, které jsou pečlivě vybírány s ohledem na regionálnost

- zapůjčení zástěry a příslušenství

- nápojový bufet po celou dobu trvání kurzu (víno, pivo, nealko, čaj, káva)

- Degustační večeři pro Vás a jednu osobu formou pozdního brunche

   Vašich pokrmů v prostorách restaurace

   V případě, že chcete pozvat přátele cena brunche

    pro veřejnost je 200Kč/osoba (neomezená konzumace jídla a nápojů)

Kurz je ukončen osvědčením o absolvování kurzu
je možný individuální kurz pro jednotlivce
možnost dárkového poukazu - grafické zpracování zdarma
Koupíte-li dárek získáte pro sebe večeři


Provozovatel zajišťuje kurzy vaření. Na základě úhrady ceny kurzu umožní provozovatel zákazníkovi účast na takovém kurzu.
2. Zákazník se zavazuje uhradit provozovateli cenu za účast na kurzu dle platného ceníku provozovatele.
3. Provozovatel zajišťuje výhradně kurzy uvedené v nabídce provozovatele na internetových stránkách www.utrijabloni.cz. Kurzy se konají pod vedením smluvního lektora provozovatele. Nabízené služby i smluvní podmínky pro pořádání kurzů jsou zobrazeny na internetových stránkách www.utrijabloni.cz
4. Neni-li uvedeno v nabídce kurzů na webových stránkách provozovatele  jinak, kurzy se konají v provozovně restaurace U Tří jabloní, Sadová 46, Opava.
5. Počet účastníků kurzu určuje vždy provozovatel.


 Objednávku kurzu lze učinit osobně na provozovně, e-mailem na adrese utrijabloni@seznam.cz. Po potvrzení objednávky obdrží zákazník prostřednictvím e-mailu výzvu k úhradě, a to s údaji k provedení platby kurzovného.
3. Smlouva mezi provozovatelem a zákazníkem nabývá účinnosti v okamžiku úhrady kurzu, a to buď v hotovosti nebo převodem na účet provozovatele. Úhradou zákazník potvrzuje, že souhlasí se Smluvními podmínkami pro pořádání kurzů

Zákazník má možnost zakoupení Dárkového poukazu pro sebe nebo třetí osobu (dále jen „držitel“), a to přímo na provozovně nebo objednáním přes e-mail. Dárkový poukaz je možné zakoupit na konkrétní kurz nebo jako „univerzální“ bez udání termínu kurzu.
2. Po úhradě Dárkového poukazu platí smluvní vztah dle čl. III této smlouvy.
3. Po přijetí úhrady Dárkového poukazu je provozovatel povinen zákazníkovi předat Dárkový poukaz dle objednání, a to osobně nebo poštou.
4. Přesáhne-li cena kurzu hodnotu Dárkového poukazu, je držitel Dárkového poukazu povinen uhradit cenový rozdíl ještě před zahájením kurzu,
který si objednal.
5. Pouze držitel Dárkového poukazu se může zúčastnit objednaného kurzu.
6. Platnost Dárkového poukazu je 1 rok od data jeho úhrady, není-li na Dárkovém poukazu uvedeno jinak. Po uplynutí doby platnosti Dárkového poukazu je Dárkový poukaz neplatný a držitel ztrácí právo na využití služeb provozovatele nebo na vrácení peněz za nákup Dárkového poukazu

 Provozovatel zveřejňuje cenu kurzovného na svých internetových stránkách www.utrijabloni.cz. Zákazník se zavazuje uhradit provozovateli kurzovné ve výši, v jaké bylo v den objednání kurzu zákazníkem.
2. Kurzovné je splatné nejpozději do 10ti pracovních dnů před termínem stanoveného kurzu-

3. Zákazník se zavazuje uhradit kurzovné dle pokynu provozovatele, a to buď v hotovosti, nebo převodem na účet provozovatele.
4. Není-li kurzovné řádně uhrazeno provozovateli v termínu, zákazník nemá nárok zúčastnit se objednaného kurzu.

 Zákazníci jsou povinni po dobu konání kurzu dodržovat:
– pokyny  lektora
– pravidla bezpečnosti práce a ochrany zdraví
– zákazníci, kteří nedodržují pokyny  lektora, zákazníci pod vlivem drog nebo jiných omamných látek mohou být z kurzu vykázání bez nároku na náhradu kurzovného
– zákazník se účastní kurzu na vlastní nebezpečí
– zákazník si je vědom svých schopností a zdravotního stavu nutných k účasti na kurzu
– zákazník je povinen informovat provozovatele nebo lektora o svém zdravotním omezení nebo např. alergiích, které by mohly ohrožovat jeho zdraví při účasti na kurzu a to ještě před zahájením kurzu
2. provozovatel neručí za osobní věci, které si zákazník přinese na místo pořádání kurzu nebo do provozovny provozovatele
3. zákazník může od smlouvy odstoupit pouze dle zákona nebo dle Smluvních podmínek pro pořádání kurzů

VII. Zrušení kurzu provozovatelem a zrušení účasti zákazníka na kurzu
1. Provozovatel může zrušit kurz, a zákazník s tím souhlasí, hlavně v těchto případech:
– kurz není obsazen minimálně třemi osobami
– uspořádání kurzu nebude možné ze závažných důvodů (např. požár, havárie, přerušení dodávek energií, přírodní živel, apod.)
– pracovní neschopnost nebo jiný vážný důvod nepřítomnosti lektora
– zákazník může v těchto případech požadovat navrácení kurzovného v plné výši, nebo si vybrat kurz pořádaný provozovatelem v jiném termínu

 Provozovatel je oprávněn, a zákazník s tím souhlasí, požadovat po zákazníkovi možnost zrušit kurz maximálně 3 dny před začátkem kurzu

Zákazník je povinen provozovatele o své neúčasti na kurzu pořádaném provozovatelem řádně a pokud možno včas informovat
4. Pokud se zákazník na kurz nedostaví nebo se řádně a včas z účasti na kurzu neomluví, vzniká provozovateli nárok účtovat zákazníkovi storno poplatek v plné výši kurzovného

Tyto smluvní podmínky jsou platné pro všechny kurzy pořádané provozovatelem.